Gelatina di vino (želatina z vína)

Nedávno jsem dostala od firmy Nonsolonero želatinky z vína na vyzkoušení. Na rozdíl od klasických marmelád, tyto italské speciality jsou dělané z vína. Jejich chutě tedy závisí na tom, z jakého vína je vyrábíte. Čím tedy lepší a chuťově výraznější víno, tím větší delikatesa nakonec vznikne. Vyrábí se ze všech druhů vín jako jsou klasická bílá a červená tak i ze speciálních jako jsou např. fragolino nebo třeba i z šumivého spumante a prosecca. Při výrobě se také přidává cukr a jiná koření na ochucení.

Želatinky jsou sladké jako marmelády s jemně kyselým nádechem typickým pro víno. Existují i různé příchutě. Já mám teď doma momentálně bio želatinky s příchutí hřebíček-skořice a čokoláda-zázvor. Na co se nejlépe hodí? Jako už jsem uváděla v receptu sýra Gran Moravia s medem, tak stejně tak se některé druhy italských sýrů dají jako předkrm jíst. Jelikož mi kamarád ze Sardinie dovezl pravý sardinský ovčí sýr Pecorino, tak jsem nemohla odolat a kromě toho, že jsem ho po večerech, co jsem teď doma nemocná ujídala s mým oblíbeným květovým medem, tak jsem si dnes večer k němu otevřela i jednu z těchto bio marmeládek, konkrétně tu s hřebíčkem a skořicí. To byla opravdu delikatesa! 🙂 Jak už víte, je to vlastně italský předkrm tato kombinace sýrů a medu nebo marmelády.

Jinak kromě Pecorina se krásně hodí i tvrdým sýrům jako Gran Moravia, Grana Padano, Parmigiano Reggiano. Jinak výborné to je i ve spojení se sýrem Gorgonzola, Caciocavallo, sicilský sýrem Tuma aj. Jinak se samozřejmě používá k výrobě spousty dezertů jako jsou italské „crostaty“ nebo se jednoduše mohou smíchat s čerstvými jahodami. Žádnou výjimkou není ani jejich spojení s různými masnými výrobky.

 Tak neváhejte, zabořte lžičku dovnitř, namažte marmeládu na sýr nebo ji dejte rovnou do pusy a úžívejte si lahodného mlsání! 🙂

želatina z vína

želatina z vína vinná želatina se sýrem pecorino vinná želatina se sýrem pecorino vinná želatina s italským sýrem pecorino vinná želatina se sýrem pecorino 

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Antipasti (předkrmy), Ingredience, Nejnovější recepty
0 comments on “Gelatina di vino (želatina z vína)
2 Pings/Trackbacks pro "Gelatina di vino (želatina z vína)"
  1. […] od firmy Nonsolonero (už jsem tu s nimi měla recept na vepřová žebírka, panna cotta a se sýrem pecorino), tak jsem se rozhodla použít ty co mi doma zbyly a konečně se vrhnout na tento výborný […]

  2. […] nasládlou omáčkou z rajčat a vinné želatiny, o které už jsme minule mluvili v souvislosti s receptem se sýrem Pecorino a jinými […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků