Conchiglioni con ricotta e spinaci (zapečené těstoviny se špenátem a ricottou)

Obří mušle, neboli „conchiglioni“ jsou skvělou těstovinou, kterou můžeme použít na řadu receptů. Oproti klasickým malým druhům těstovin jsou výjimečné tím, že je můžeme naplnit různými krémy a nechat třeba zapéct v troubě. Vznikne nám z toho potom neskutečně vynikající večeře :-). Není to nic těžkého a vy se pak můžete před kamarády pochlubit svým kuchařským uměním!

Dneska si uděláme conchiglioni s mojí oblíbenou ricottou a špenátem – výborná kombinace náplně, kterou už známe z domácích raviolů. Musím se přiznat, že docela dlouho jsem hledala conchiglioni v obchodech a hodně dlouho mi trvalo než jsem je našla, možná budete mít větší štěstí než já, pokud si ale nevíte rady, já je našla v krámku Gran Moravia v Liberci nebo i v Tescu. Pravděpodobně je budou mít i v jiné pobočce, která je k vám nejblíž.

conchiglioni se špenátem a ricottou

Ingredience (pro 2-3 osoby):

cca 250 g těstovin conchiglioni
cca 150 g čerstvého špenátu, listy opláchneme
asi 300 g čerstvé ricotty
sůl a pepř
olivový olej
nastrouhaný sýr parmezán (např. Gran Moravia)
jedna plechovka loupaných rajčat nebo pasírovaných
čerstvá bazalka,  stačí pár lístků
1 menší cibule
1 žloutek

Postup:

Připravíme si základní rajčatovou omáčku – recept najdete tady – samozřejmě můžete použít i loupaná rajčata nebo passatu, jak jsem uvedla v ingrediencích. Mezitím si připravíme náplň. Na dno hrnce dáme trošku vody (stačí i ta, co vám zbyde po opláchnutí špenátových lístků), kterou lehce osolíme a zapneme oheň. Přidáme špenát. Jakmile změní svou formu a pustí šťávu, scedíme ho a necháme vystydnout (nebo propláchneme studenou vodou). Vymačkáme z něj přebytečnou vodu a nakrájíme ho na jemno. Přidáme ricottu ricottu, osolíme ji, opepříme, přidáme nastrouhaný sýr a žloutek. Pořádně všechno promícháme a vložíme do lednice. 

Dáme vařit vodu na těstoviny (vyberte si nějaký větší hrnec ať se vám tam conchiglioni vejdou), jakmile vře, osolíme ji a přidáme těstoviny, které uvaříme hodně al dente. Jakmile jsou hotové, scedíme je a necháme je lehce vychladnout. Mezitím naneseme vrstvu omáčky na dno pekáče, vezmeme každou mušli zvlášť, naplníme ji pomocí lžičky směsí z ricotty a vyskládáme je vedle sebe do pekáče. Na závěr je ještě posypeme nastrouhaným sýrem. 

Rozehřejeme troubu na na 180-200°C a dáme je péct na asi 30 minut. 

těstovinvy ve tvaru mušle s ricottou a špenátem rajčatová omáčka ricotta  ricotta
špenát s ricottou
náplň do těstovin vaříme těstoviny těstoviny conchiglioni plněné těstoviny plněné těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny conchiglioni

 

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Gurmánské speciality, Nejnovější recepty, Primi (první chody) Označeno s: , ,
4 comments on “Conchiglioni con ricotta e spinaci (zapečené těstoviny se špenátem a ricottou)
  1. Lenka napsal:

    Sháněla jsem tyto těstoviny několik let, protože je znám z Itálie. Také jsem je s radostí objevila v obchodech Gran Moravia. V Praze ale již Conchiglioni v obchodech Gran Moravia nemají a prý mít nebudou. Tento týden jsem ale učinila objev – prodává je Tesco ve své řadě potravin Tesco Finest! Takže větší Tesco hypermarkety by je snad mít měly.

  2. michaelano napsal:

    Škoda, že ty těstoviny se u nás nevyrábí bezlepkové! Jsem hrozným milovníkem těstovin a tohle bych si teda dala! 🙂

    • Angelis napsal:

      Je to naprostá bomba! určitě si je můžete vyrobit i doma sama a udělat je bezlepkové 🙂 ale je pravda, že je škoda, že už je takto nevyrábí, nebo alespoň málo jich je..

1 Pings/Trackbacks pro "Conchiglioni con ricotta e spinaci (zapečené těstoviny se špenátem a ricottou)"
  1. […] těstoviny ve tvaru mušle plněné ricottou a špenátem Conchiglioni con ricotta e spinaci (recept zde). A na závěr náplň do mých oblíbených ravioli s ricottou a špenátem (recept […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků