Ravioli al burro e salvia (ravioli s máslem a šalvějí)

Úžasný recept, který chutná úplně všem velkým gurmánům 🙂 Je strašně jednoduchý a skoro nic k němu nepotřebujete. Základem jsou dobré ravioli s náplní ricotty a špenátu a úplně nejlepší bude když si je sami uděláte doma. Existuje pár upravených verzí, ale jsou téměř skoro všechny stejné. Někdo používá spíše ravioli s masovou náplní, ale nejčastěji jsem se setkala s tou špenátovou na tenhle recept.

ravioli s máslem a šalvějí

Ingredience (pro 2 osoby):

Postup:

  • dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji
  • mezitím rozpusťte máslo a vložte do něj lístky šalvěje na cca 3 minuty, poté je vyndejte
  • do směsi vložte strouhanku a osmahněte až bude pěkně křupavá (cca 2-3 min)
  • oheň vypněte a do vroucí vody dejte vařit ravioli
  • těstoviny vařte chvilku (čerstvé se vaří mnohem kratší dobu – cca 2-3 min)
  • hotové ravioli smíchejte s máslovou směsí a posypejte sýrem

TIP: Něco našemu receptu chybí…ano víno!! V žádné italské domácnosti nesmí během oběda ani večeře na stole chybět. K máslovým raviolům se hodí skvěle např. bílé Bianco Cube z oblasti středoitalského Spoleta nebo stejně dobré Acquedotto Romano.

základní ingredience na ravioli máslo z obchodu gran moravia strouhanka na pánvi čerstvé domáci ravioli ravioli se špenátem a ricottou ravioli s máslem a šalvějí italské ravioli s máslem a šalvějí ravioli s máslem a šalvějí itálie

 

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Gurmánské speciality, Nejnovější recepty, Primi (první chody), vegetariánské recepty Označeno s: ,
0 comments on “Ravioli al burro e salvia (ravioli s máslem a šalvějí)
3 Pings/Trackbacks pro "Ravioli al burro e salvia (ravioli s máslem a šalvějí)"
  1. Těstoviny | napsal:

    […] oleje (např. aglio olio peperoncino). Naopak čerstvé těstoviny jako jsou např. ravioli (např. ravioli s máslem a šalvějí), tortellini (např. tortellini s gorgonzolou) aj. se připravují z klasické mouky z hladké […]

  2. […] bylo vynikající, tak dobré ravioli s máslem a šalvějí jsem si naposled udělala doma sama, takže sem byla opravdu spokojená Kámošky salát byl snad […]

  3. […] omáčkou (např. jednoduchá rajčatová, s čerstvými hřiby aj.) nebo úplně skvělé jsou s máslem a šalvějí. Tahle náplň s ricottou a špenátem je jednou z nejjednodušších. Existuje několik verzí, […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků