Prosciutto e melone (prosciutto s melounem cantaloupe)

Svěží letní osvěžení ve formě typického italského předkrmu. Nejdříve ze všeho vás dostane šťavnatá chuť žlutého melounu a pak se spojí s absolutní delikatesou – prosciuttem. Nic jednoduššího než tohle není, potřeba je pouze vybrat kvalitní a čerstvé suroviny.

Prosciutto určitě všichni znáte a k dostání je dneska už všude. Doporučuji typ „prosciutto dolce“ (neboli sladké – značky např. San Daniele nebo Parma). Meloun Cantaloupe je pojmenován podle obce Cantalupo blízko italského města Tivoli, ale pochází z Indie a Afriky.

Jestli je meloun dobrý poznáte tak, že když si k němu přičichnete, tak ucítíte silné a sladké aromaAž budete chtít v Itálii tento meloun koupit tak si musíte říci o „melone“. Oproti tomu náš oblíbený červený vodní meloun se řekne „cocomero“.

Vitalvibe.eu

Ingredience:
prosicutto dolce (cca 100g)
jeden žlutý meloun cantaloupe

Postup:

Nakrájíme meloun na půlky (ze kterých odstraníme semínka), ty potom na půlměsíce, ze kterých vykrojíme dužinu. Tu už libovolně krájíme třeba na kostky a podáváme s prosciuttem. Kousky melounu můžeme klidně zabalit do jednotlivých plátků prosciutta.

meloun cantaloupe a italské prosciutto

 

 

 

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Antipasti (předkrmy), Gurmánské speciality, Nejnovější recepty Označeno s: ,
3 comments on “Prosciutto e melone (prosciutto s melounem cantaloupe)
  1. Kejm napsal:

    doost dobrý!

  2. Yanez napsal:

    Toto jsem ještě nejedl, ale musím vyzkoušet, neboť již znám z doslechu, že je to moc dobré. Tady bych se vrátil k samotnému melounu. Pro samotný meloun vodní, s červenou dužninou, mají Italové celkem 3 názvy, jak jsem zatím zjistil. L’anguria, il melone d’acqua a il cocomero. Záleží na oblasti. Například v Bibione tam byla v zelenině l’anguria. Jak jsi to viděla ty v Itálii osobně? 🙂

    • admin napsal:

      Přesně tak, používají tyhle tři názvy. Já se setkala asi nejvíc s „anguria“ a „cocomero“. Určitě si to zkus udělat, je to rychlovka, ale zároveň neuvěřitelná delikatesa!! 😀

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků