Mousse di ricotta con salsa di prugne (pěna z ricotty a blumy)

S lákavým balením čerstvé ricotty z obchůdku Gran Moravia přemýšlím, co bych z toho asi tak mohla připravit. Napadá mě jako první..dezert! Tak jsme si po nedělním obědu Spaghetti alla Puttanesca (viz. další recept) udělali sladký dezert z ricotty a čerstvých blum z Penny. Není to nic těžkého, v podstatě se všechno rozmixuje, ricottový krém se dá chladit do lednice a na konec se zalije teplou karamelizovanou blumou

mousse z ricotty

Ingredience (pro 4 osoby):

  • čerstvé blumy nebo švestky (cca 700g – půl kila použijeme na teplý krém, zbytkem ozdobíme pohár)
  • cca 400g čerstvé ricotty Gran Moravia
  • 70g vanilkového cukru
  • 3 vaječné žloutky (pokud možno od veselých slepiček 🙂 )
  • 1 citrón (budeme potřebovat jak kůru, tak i šťávu z půlky citrónu)
  • 100g třtinového cukru
  • 1 pomeranč (budeme potřebovat jenom kůru)
  • hořkou čokoládu (já použila 85% belgickou)
  • 150g smetany na šlehání
  • 2 víčka rumu

Postup:

  • našleháme smetanu
  • potom mixérem promícháme ricottu a vanilkový cukr dokud nedostaneme krém
  • k ricottě přidáme žloutky, citrónovou kůru a rum a promixujeme
  • ke krému přidáme smetanu a lehce promícháme vařečkou, aby nám smetana zůstala nadýchaná
  • přidáme ještě cca 50g nastrouhané čokolády a pomerančovou kůru
  • dejte do lednice vychladit na zhruba 2h
  • poté odpeckujte blumy a dejte je vařit na pánev společně s třtinovým cukrem a šťávou z citrónu
  • jakmile omáčka zhoustne a blumy trochu změknou tak vše rozmixujte do krému
  • připravte si pohárky, do každého vložte pár čerstvých blum, vrstvu studeného ricottového krému a nakonec zalijte horkými karmelizovanými blumami
  • jako dekoraci posypejte nastrouhanou čokoládou

ricotta a čerstvé blumykrém z ricotty krém z ricotty krém z ricotty, čokoláda a pomeranč karamelizované blumy nandáme krém z ricotty pěna z ricotty a teplý krémem z blum mousse z ricotty

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Dolci (dezerty), Nejnovější recepty, vegetariánské recepty Označeno s: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků