Miluju lanýže a čerstvé těstoviny a nejlepší ze všeho je jejich kombinace! Spousta lidí v Čechách neměla nikdy možnost lanýže ochutnat nebo jim prostě nikdy nepřišla na chuť. Pro mě jsou tou nejlepší delikatesou, která existuje. Jejich aroma je naprosto úžasné a působí skoro jako extáze 🙂 Bohužel u nás je strašně těžké je sehnat, některé eshopy nebo obchody nabízejí lanýže v oleji (ty jsem použila já), je skoro nemožné najít čerstvý lanýž. Mě se to ještě nepodařilo, pokud někdo víte o místě, kde se dá koupit, budu se těšit na vaše tipy.
Těstoviny pappardelle jsou placaté jako tagliatelle, jenom jsou širší. Udělat si je můžete sami doma (obdobně jako jsem už psala v receptu na domácí těstoviny) nebo si je jednodušše koupit v krámě.
Ingredience (pro 2 osoby):
-
cca 250g čerstvých těstovin pappardelle
-
smetanu na vaření cca 250ml
-
lanýže cca 3-4 menší kuličky
-
salsiccia 1ks (je to italská klobáska, kterou taky těžko sháním, prodávají ji ale běžně v Makru například)
-
pepř, sůl, olivový olej (cca 3 lžíce)
-
1 malá cibule
-
osmahněte cibuli na olivovém oleji a přidejte salsicciu nakrájenou na malinké kousky nebo jednoduše stáhněte kůži a vymáčkněte všechno maso ven a rozmačkejte ho nadrobno
-
jakmile se salsiccia opeče přidejte smetanu a pár kuliček lanýže nastrouhaných nadrobno
-
dejte vařit osolenou vodu na těstoviny
-
smetanu míchejte dokud vám nezhoustne, lehce ji opepřete a přidejte špetku soli
-
hotové těstoviny zceďte a promíchejte s omáčkou a přidejte ještě trochu čerstvě nastrouhaného lanýže a pořádně promíchejte
-
na každou porci těstovin pak ještě přidejte čerstvě nastrouhaný lanýž
-
a delikatesa je na světě! 🙂
4 komentáře
http://www.dobrehouby.cz/?p=productsList&iCategory=25
Ale kdybych si tam nastrouhal diamanty tam me to výjde finančně lépe 😀
Jo možná by to bylo křupavější a levnější 😀