• Home
  • Tipy na cestování
    • Tipy na cestování

      Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

      20/11/2017

      Tipy na cestování

      Benátky…co vidět, tipy a průvodce

      19/08/2017

      Tipy na cestování

      Rimini…ideální dovolená u moře spojená se zábavou

      17/05/2017

      Tipy na cestování

      San Marino…tipy co vidět

      23/01/2017

      Tipy na cestování

      Milano…město módy a kontrastů

      15/05/2016

  • Nejnovější recepty
    • Nejnovější recepty

      Piadina s čokoládou a mascarpone

      14/04/2018

      Nejnovější recepty

      Krém z ricotty s čokoládou a kávou

      04/03/2018

      Nejnovější recepty

      Jak na domácí italskou pizzu

      26/10/2017

      Nejnovější recepty

      Pizza Quattro Formaggi (sýrová pizza)

      16/10/2017

      Nejnovější recepty

      Crocchette di melanzane (krokety z lilků)

      24/06/2017

  • Kurzy vaření italské kuchyně
  • Lekce italského jazyka
  • E-SHOP

  • Home
  • Tipy na cestování
    • Tipy na cestování

      Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

      20/11/2017

      Tipy na cestování

      Benátky…co vidět, tipy a průvodce

      19/08/2017

      Tipy na cestování

      Rimini…ideální dovolená u moře spojená se zábavou

      17/05/2017

      Tipy na cestování

      San Marino…tipy co vidět

      23/01/2017

      Tipy na cestování

      Milano…město módy a kontrastů

      15/05/2016

  • Nejnovější recepty
    • Nejnovější recepty

      Piadina s čokoládou a mascarpone

      14/04/2018

      Nejnovější recepty

      Krém z ricotty s čokoládou a kávou

      04/03/2018

      Nejnovější recepty

      Jak na domácí italskou pizzu

      26/10/2017

      Nejnovější recepty

      Pizza Quattro Formaggi (sýrová pizza)

      16/10/2017

      Nejnovější recepty

      Crocchette di melanzane (krokety z lilků)

      24/06/2017

  • Kurzy vaření italské kuchyně
  • Lekce italského jazyka
  • E-SHOP
Italové v ČR

Italové u nás: Alessandra Marletta

autor Zuzka 02/03/2017
Italové u nás: Alessandra Marletta

Další ze série exkluzivních rozhovorů s Italy žijícími u nás je tady! Tentokrát se seznámíme s Alessandrou, příjemnou slečnou pocházející z rodiště slavné pizzy, tedy z překrásné Neapole…

1) Jak se jmenuješ a odkud přesně pocházíš?

Alessandra Marletta a pocházím z Neapole. 

2) Čím jsi se zabývala v Itálii?

Byla jsem zaměstnaná v jedné firmě, kde jsem se starala o zahraniční obchod. 

3) Proč jsi se rozhodla odstěhovat se do zahraničí a proč jsi vybrala právě ČR?

Nejdříve jsem se rozhodla přestěhovat se do Londýna, potom do Prahy. Toužila jsem po zkušenosti v multietnickém městě s většími pracovními příležitostmi a hlavně tam, kde v práci ocení snahu a schopnosti.

4) Co jsi věděla o ČR před příjezdem sem?

Věděla jsem hrozně málo o České Republice. Ve skutečnosti jsem znala jenom Prahu. Pamatovala jsem si její krásu a romantiku z výletu, který jsem absolvovala se školou před více jak 15 lety!

5) Jak jsi se do ČR dostala?

Následovala jsem mého přítele s odstupem 5 měsíců, během kterých jsem cestovala mezi Londýnem a Prahou. Všimla jsem si období růstu a internacionalizace, kterou toto město žilo.

6) Jaké byly tvoje první dojmy a zkušenost po příjezdu sem?

Je to země, ve které všechno funguje a je zde také chuť otevřít se světu a emancipovat se, ačkoliv srdečnost vůči cizincům zde zrovna nepanuje.

7) Kde v ČR momentálně bydlíš a co tu děláš?

Bydlím v Praze, v kouzelném Starém Městě, a pracuji pro jednu nadnárodní společnost, kde mám na starosti lidské zdroje.

8) Co nejvíc se ti tu líbí a co tě naopak nejvíce zklamalo/co by jsi změnila?

Hrozně se mi tu líbí pořádek a efektivnost tohoto města, které není příliš velké a bydlí se zde dobře. To, co bych určitě změnila, je nedostatek vlídnosti u místních.

9) Jsi převážně v kontaktu s Čechy nebo Italy? 

My Italové jsme schopni se hned shodnout mezi sebou. I proto, že jsme velmi odlišní od Čechů, co se mezilidských vztahů týče. Takže mám více kamarádů Italů, ale pomalu si vytvářím kamarádství i s Čechy.

10) Jak jsi na tom s češtinou? Dorozumíš se nebo si tu vystačíš s italštinou/angličtinou?

Díky italské gestikulaci jsem schopná komunikovat i bez znalosti češtiny, ale přiznám se, že nějaké to slovíčko už se začínám učit!

11) Jaké italské jídlo by si doporučila Čechům?

Pokrm parmigiana di melanzane…aby Češi více ocenili tuto vynikající zeleninu, která se tak málo využívá v místní kuchyni (pozn. jedná se o zapečené lilky s mozzarellou a rajčaty).

12) Kam by si nás poslala na dovolenou do Itálie a proč?

Do Neapole, mého rodného města, s bohatou historií, tradicemi a hlavně srdečnými lidmi.

13) Plánuješ u nás zůstat nebo jsi zde jen na skok?

V příštích letech budu v Praze, ale doufám, že jednoho dne se budu moci vrátit do Itálie…

14) Co by si poradila ostatním Italům, co se chystají sem k nám?

Aby do toho skočili a nepřemýšleli příliš nad zkušeností tady v Praze, už proto, že toto město je natolik mezinárodní, že zde přivítá všechny. 

15) Je něco, co ti na Češích vadí nejvíce?

Jak už jsem řekla, málo vlídnosti. 

16) Máš ráda české pivo a českou kuchyni?

Zbožňuji sekanou, kynuté knedlíky a vařené brambory. 

17) Po čem se ti v Čechách nejvíce stýská?

Po zimě se sluníčkem a teplotách vysoko nad nulou! 

**

Příště se můžeme těšit na další rozhovor!

Italové u nás: Alessandra Marletta was last modified: Březen 2nd, 2017 by Zuzka

Sdílejte:

  • Click to share on Facebook (Otevře se v novém okně)
  • Sdílet na Pinterest (Otevře se v novém okně)
  • Sdílet na Twitteru (Otevře se v novém okně)
  • Sdílet na Google+ (Otevře se v novém okně)
  • Sdílet na LinkedIn (Otevře se v novém okně)

Související

0 vložit komentář
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Zuzka

Váš průvodce okouzlující Itálií!

předchozí článek
Polenta s máslem a parmezánem
následující článek
Stoccafisso mantecato (benátský krém z tresky)

Mohlo by vás také zajímat

Italové u nás: Matteo Mariani

01/01/2018

Italové u nás: Christian Bedin

11/02/2017

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/08/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/03/2017

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Pokud máte zájem přečíst si něco o mně a o tom jak vznikl tento blog, tak klikněte na fotku...

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Přidejte se na Facebook

Facebook

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015
  • 3

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014
  • 3

    Risotto alle zucchine (cuketové rizoto)

    09/02/2014

Degustace s blogem tento měsíc

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Lekce italštiny č.24 – cestujeme po Itálii

25/Dub/2017

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Vaše Itálie: Útržky z cest

30/Led/2017

Vaše Itálie: Přivoňte si k Toskánsku

03/Pro/2016

Italové v ČR

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Italové u nás: Christian Bedin

11/Úno/2017

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú bramborové gnocchi bruschetta aglio pomodoro cestování dezerty domácí těstoviny fazolky s česnekm frittata gastronomie Italové v ČR italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso mořské plody online lekce italštiny ovoce penne penne s pancettou pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tagliatelle tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zapečené těstoviny zelenina zmrzlina

Ukázka z mého Youtube kanálu

https://www.youtube.com/watch?v=dhIQFr7g4IQ

Navštivte můj Instagram

  • Gastronomie regionu Umbria Tak prv o tom je nejnovj lnekhellip
  • Tsto na pizzu pizza pizzatime testo homemade domc italskakuchyne iloveitalyhellip
  • Rajata Skvl ingredience na italskou kuchyni!!! rajcata pomodoro sugo rajcatovaomackahellip
  • Jak na domc italskou pizzu? Nejnovj lnek najdete na blogu!hellip
  • Ochutnvka delikates z regionu Friuli Venezia Giulia organizovan Italskoeskou obchodnhellip
  • Prav domc Quattro Formaggi recept i s videem na blogu!hellip
  • Miluju Prosecco! A co vy? prosecco italskavina italskedelikatesy italskakuchyne iloveitalyhellip
  • Skvl italsk antipasti v restauraci Vapiano vapianocz vapiano vapianoprague antipastihellip
  • Email
  • REKLAMA
  • KONTAKT

@2017 - I Love Italy - All Right Reserved


Zpět nahoru
Novinky z blogu na vašem emailu!
Ty nejlepší italské recepty, tipy na cestování, online lekce italštiny a spoustu dalšího...
Vaše informace nebudou zaslány třetím stranám.