Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s ricottou a pancettou)

Jelikož mám doma zásobu čerstvé ricotty, i včera k večeři vyhrála jako hlavní ingredience při vaření 🙂 Měla jsem chuť na těstoviny a ty se k ricottě skvěle hodí. Další volba byla pancetta a pak už surovina, která k takovému receptu nesmí chybět je samozřejmě italský sýr.

Ideální těstoviny jsou krátké. Například můžete zvolit penne, mezze maniche, conchiglie nebo jako já, fusilli. Velmi oblíbené jsou v Itálii různé recepty ve spojení ricotty a račat. Existují však ještě i jednodušší verze. Já zvolila tu s pancettou. Výborné jsou však i úplně základní, pouze s ricottou.

fusilli s ricottou

Inredience (pro 2 osoby):

300g čerstvé ricotty (já sehnala v obchodě Gran Moravia)
200-250g italské pancetty, nakrájené na kostky
250g krátkých těstovin, já použila fusilli
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
hrst nastrouhaného tvrdého sýra (já použila opět Gran Moravia)

Postup:

Dejte vařit vodu na těstoviny. Mezitím si v míse smíchejte ricottu, sůl a pepř dle chuti, muškátový oříšek a sýr. Na pánvi rozpalte na středním ohni olivový olej a dejte smažit pancettu. Jakmile zezlátne, oheň vypněte a dejte ji stranou.

Uvařte v osolené vroucí vodě těstoviny „al dente“. Sceďte je ale stranou si nechte pár lžic vody z těstovin, které následně přidáte k ricottě a množství regulujete dle potřeby, dokud vám nevznikne takový krém. Těstoviny smíchejte v pánvi s pancettou, přidejte ricottu a vše promíchejte. Ještě pořádně opepřete a zasypejte dalším sýrem. OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Nejnovější recepty, Primi (první chody)
0 comments on “Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s ricottou a pancettou)
1 Pings/Trackbacks pro "Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s ricottou a pancettou)"
  1. […] tu nechyběly ani těstoviny, mám tu pro vás oblíbené vrtule Fusilli con ricotta e pancetta (recept zde) nebo naprosto úžasné obří těstoviny ve tvaru mušle plněné ricottou a špenátem […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků