Jedny z mých nejoblíbenějších krátkých těstovin jsou právě penne. Nedávno jsem objevila v Kauflandu dobré a kvalitní italské tříbarevné penne. Značka je Pantanella (pro mě dosud neznámá).
Vyrábí je v mém oblíbeném mini regionu Molise, konkrétně ve městě Isernia. Firma Pantanella spadá dnes pod skupinu Favellato Group, ale má své kořeny v malé rodinné firmě, která vyrábí těstoviny v Římě již od roku 1882. Já mám hrozně ráda tyhle malé firmy, co vyrábí všechno velmi poctivě.
Nedávno jsem z nich připravila vynikající recept z rajčatové omáčky a čerstvých žampiónů.
Ingredience (pro 1 osobu):
1 hrst čerstvých žampiónů, očištěných
sůl a pepř
3-4 ks čerstvých rajčat
sýr na posypání (já dávám většinou Gran Moravia nebo Grana Padano)
extra-panenský olivový olej
1 stroužek česneku, oloupaný a rozmáčknutý hranou nože
pár lístků čerstvé bazalky
Postup:
Připravíme si jednoduchou rajčatovou omáčku. Nejdříve nakrojíme rajčata a dáme je do vroucí vody na cca 45 sekund (následně z nich odstraníme slupku, tvrdou stopku, semínka a nakrájíme na kostky). Mezitím na pánvi osmahneme česnek, dokud nám lehce nezezlátne. Vyndáme ho a přidáme žampióny nakrájené na malé plátky. Jakmile jsou opečené, přidáme rajčata. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Necháme pomalu bublat na mírném ohni. Nakonec na posledních pár minut přidáme nadrobno natrhanou bazalku. Podáváme posypané sýrem.
2 komentáře
Penne tricolorE
Pravda pravdoucí, děkuji 🙂 nevšimla jsem si. Už je to opraveno.