I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Aperitivo (aperitiv)Italské receptyvegetariánské recepty

Citrónovo-limetkový koktejl plný prosecca a sluníčka!

Citrónovo-limetkový koktejl plný prosecca a sluníčka!

Jelikož jsem doma měla celou flašku prosecca, tak mi z minulého koktejlu Mimosa (recept tu) ještě něco zbylo a rozhodla jsem se toho využít a připravit si pro vás další vynikající koktejl! Tentokrát jsem se zaměřila na mé oblíbené citróny a limetky. Chtěla jsem oproti minulému receptu připravit něco ještě více osvěžujícího a tak mě napadlo udělat ho z rozdrcených kostek ledu.

Výsledek je totiž naprosto geniální, připomíná něco na způsob granity. Záleží kolik ledu se rozhodnete do koktejlu dát. Buď ho je lehce ochladíte nebo si vytvoříte ledovou tříšť jak se patří.

koktejl s citronem

Ingredience (pro 4 osoby):

prosecco, 2 plné sklenice (já použila značku Panizzo od firmy Nonsolonero)
citrón, 3 kusy
limetka, 3 kusy
voda, 500 ml
cukr, 150 ml
pár lístků máty
spousta ledu

Postup:

V horké vodě rozpusťte cukr za stálého míchání a potom ho dejte stranou vychladit. Do mísy si připravte vymačkanou šťávu z citrónu a limetky, přidejte prosecco, vodu s cukrem a led. Všechno rozmixujte.

Můžete přidat nebo ubrat všechny ingredience dle chutě. Záleží na tom, pokud máte radši kyselejší nebo sladší chutě a jestli chcete mít spíše studenou šťávu nebo vyloženě ledovou tříšť. To je pak potřeba přidat co nejvíce ledu. Nakonec ozdobte sklenice lístky máty.

koktejl italský z limetky a citronu koktejl limetka a citrón čerstvý italský koktejl s limetkou koktejl italský osvěžující na léto

Citrónovo-limetkový koktejl plný prosecca a sluníčka! was last modified: Duben 13th, 2015 by Zuzka

Sdílejte:

  • Click to share on Facebook (Otevře se v novém okně)
  • Sdílet na Pinterest (Otevře se v novém okně)
  • Sdílet na Twitteru (Otevře se v novém okně)
  • Sdílet na LinkedIn (Otevře se v novém okně)

Přečtěte si také

předchozí článek
Osvěžující koktejl plný pomerančů a prosecca
následující článek
Cannelloni con ragú (plněné cannelloni s ragú)

Mohlo by vás také zajímat

Fagioli all´uccelletto (fazole alla Bud Spencer)

Sýr Gran Moravia s medem

Návštěva italské ambasády a degustace delikates z regionu...

Spaghetti con le vongole…Špagety se srdcovkami

Torta ubriaca (opilý dort s čokoládou a červeným...

Bruschetta al pomodoro (bruschetta s rajčaty)

Lasagne

Penne con pancetta e funghi champignon (penne s...

Crêpe s čokoládovým krémem

Polenta s máslem a parmezánem

3 komentáře

Jája 24/06/2016 - 8.33

Super tip, zkoušeli jsme minulý týden na grilovačce a všem moc chutnalo, děkuji.

Reply
Zuzka 24/06/2016 - 9.44

Tak to mám radost! díky

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Gastro zájezd do Apulie

Promotion Image

termíny jaro 2019

Nadcházející akce

  1. Víkendový kurz italštiny + kurz vaření

    Březen 9 @ 10.00 - Březen 10 @ 15.00

Zobrazit všechny Akce

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Bergamo – co vidět?

Promotion Image

e-book průvodce

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1790 Kč

sukně tricolore 590 Kč

náramek Love Italy 379 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

5 lekcí italštiny na Skypu 1750 Kč

Plakát motivy Itálie 690 Kč

Facebook

Facebook

Instagram

Další fotky...Sledovat

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014
  • 3

    Spaghetti al pomodoro fresco (špagety s omáčkou z čerstvých rajčat)

    08/01/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Lekce italštiny č.24 – cestujeme po Itálii

25/Dub/2017

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Italové u nás: Christian Bedin

11/Úno/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú bramborové gnocchi cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tagliatelle tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru