Výborné italské ragú za pár minut

Ve skutečnosti žádná zkratka na kvalitní ragú neexistuje, pokud si ho chcete připravit pěkně doma. Takže v případě, že pospícháte, tak vám nezbývá nic jiného než si ho buď připravit den předem (což doporučuji a stačí ho pak dát třeba do sklenice do lednice) a nebo si koupit už hotovou omáčku

Osobně nejsem zastáncem těchto omáček na těstoviny, které se u nás běžně prodávají v supermarketech. Nechutnají mi, bývá v nich zbytečně moc koření a podle mého nejsou ani poctivě udělané. Obsahují spoustu věcí, které by si člověk do nich normálně doma nikdy nedal.

Proto mě včera nesmírně potěšilo ragú od italské firmy Bellavita (u nás prodává firma Nonsolonero. nově otevřeli v Praze obchůdek s italskými potravinami, kde se dá sehnat), která vyrábí kromě toho i spoustu dalších delikates. Ostatně je dobré zdůraznit, že v Itálii tyto hotové omáčky bývají stokrát lepší než u nás a chutnají prostě jinak. Není divu, že mě včerejší ragú nezklamalo.

Musím říct, že jsem sice čekala, že bude dobré, ale ne že bude tak poctivé. A dokonce lepší než co jsem jedla v Itálii od firmy Barilla. V tomhle ragú totiž bylo opravdu dost masa (zaujalo mne mimochodem, že maso nebylo mleté, ale vepřové nakrájené na malé kousky – to mě přivedlo na myšlenku si doma takové ragú zkusit opět udělat – recept a informace jak na to najdete v mém článku – stačí použít třeba vepřová žebírka a maso z nich pak nadrobno pokrájet  – osobně bych tam také přidala i italské klobásky salsicce). 
Kromě toho nebylo v omáčce nic jiného než mrkev, řapíkatý celer, červené víno, cibule a rajčatový koncentrát. Samozřejmě sůl a pepř. Prostě nic zbytečného navíc, přesně jako domácí 🙂

Postup:

Omáčku stačí jen dát ohřát do pánve na mírném ohni – nenecháme ji bublat. Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny (nejlépe čerstvé tagliatelle – ty jsem sehnala na italském týdnu v Lidlu), těstoviny potom hotové scedíme a smícháme v pánvi s teplou omáčkou. Posypeme parmezánem a oběd je za asi 10 minut hotový 🙂

domácí italské ragú

domácí italské ragú poctivé

boloňská omáčka italská

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Ingredience Označeno s:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků