Tipy k italské kuchyni: solení vody na těstoviny

Jak víte, momentálně probíhá soutěž o láhev italského prosecca, kde jsem položila soutěžní otázku s tím, jaké články byste více uvítali na mých stránkách. Odpovědí je opravdu moc, takže začnu pomalu splňovat přání všech. Ale samozřejmě to nepůjde hned najednou 🙂

Ráda bych tedy zahájila kromě receptů i sérii tipů k italské kuchyni. Ráda bych to vzala formou stručných bodů, které budou doufám jasné a hlavně vám co nejvíce pomůžou se v italské kuchyni orientovat. Snadno a přehledně 🙂

První věcí, které bych se chtěla věnovat je solení. Už tolikrát omílané téma a stále se v něm vedou dlouhé debaty, i po celé Itálii. Ano, i někteří Italové mají problém dobře osolit vodu na těstoviny. Dlouho jsem pro vás zkoumala ty nejjednodušší rady, právě od Italů. Protože já to dělám už ze zvyku, od oka. Taky mám dost malé dlaně, a říct vám ať tam hodíte plnou hrst soli vám moc nepomůže, protože nikdo tak malé ruce jako já asi nemá 🙂

Proto jsem se spíše v tomto tématu soustředila na zaběhlé metody měření množství soli pro začátečníky a ostatní, kteří si s tím neví rady. Ostatně taková má největší rada asi zní, solte nejdříve méně, protože dosolit těstoviny se dá, kdežto naopak to opravdu nejde.

Těstoviny proto určitě ochutnejte a nenechte osudu podle nějakých „daných“ pravidel. Dost se totiž množství soli může lišit i v závislosti na tom, jaké jídlo vlastně vaříte. Pokud budete dělat hodně slanou omáčku, tak se většinou soli dává o kus méně, aby finální jídlo nebylo prostě přesolené.

Vyvarujte se tradiční špetce jemné soli, naopak naučte se používat hrubou mořskou sůl a solit ve větším množství. Takže ty asi nejdůležitější rady a tipy k solení máte zde:

solení těstovin

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Nejnovější recepty, Rady a tipy k italské kuchyni Označeno s:
0 comments on “Tipy k italské kuchyni: solení vody na těstoviny
1 Pings/Trackbacks pro "Tipy k italské kuchyni: solení vody na těstoviny"
  1. […] vařit vodu na těstoviny, osolíme jí jakmile vře (jak solit těstoviny návod). Přidáme těstoviny. Pokud nám omáčka začne vysychat, můžeme přidat trochu vody […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků