Tagliatelle al prosciutto (čerstvé tagliatelle s prosciuttem)

Dneska jsem opět byla doplnit své zásoby a stavila se v krámku Gran Moravia. U nás v Liberci asi jediný obchod s kvalitními a opravdu italskými surovinami. Vzala jsem si hned několik mých oblíbených ingrediencí, na které se mi sbíhala chuť už delší dobu. A je to vynikající italské prosciutto, pěkně poctivé nasekané máslo a čerstvé těstoviny – tagliatelle.

Jak už se dozvídám z vašich úžasných odpovědí týkajících se mojí nejnovější soutěže (informace tady), tak milujete italskou kuchyni právě kvůli jejím jednoduchým receptům (stejně jako já :-)). Chtěla jsem vám proto přinést další skvělý recept, na který potřebujete opravdu jen pár surovin, máte ho rychle uvařený a jeho dokonalá chuť vás určitě nezklame!

tagliatelle s prosciuttem

Receptů s prosciuttem je všude spousta, existují různé varianty s prosciuttem a citrónem, rukolou, hráškem, houbami a nebo třeba se smetanou. Ta kterou mám pro vás dnes je asi ze všech nejjednodušší. Nepotřebujete k ní prakticky nic výjimečného nebo složitého, pouze se zaměřte na kvalitní suroviny a především na dobré prosciutto. Na tom totiž celý recept stojí. Prosciutto dodá celému receptu tu jedinečnou chuť a vůni. Dobré těstoviny jsou pak samozřejmě nutností.

Tagliatelle si můžete udělat i doma (recept na domácí tagliatelle) ručně jako já, pomocí strojku na těstoviny nebo si je koupit. Určitě pokud si můžete vybrat, tak doporučuji čerstvé.

Ingredience (pro 2 osoby):

čerstvé tagliatelle, 250g
hladkolistá petržel, pár lístků
pepř
hrubá mořská sůl (na vodu na těstoviny)
prosciutto, stačí i 50 g
malá červená cibule, cca 1/2
máslo, malá kostka (cca 3 cm)
tvrdý sýr parmezánového typu (např. Gran Moravia), 1 hrst + na posypání každé porce

Postup:

Máslo dáme rozpustit na pánev a přidáme na jemno nakrájenou cibulku. Osmahneme ji dozlatova a přidáme prosciutto nakrájené na menší kousky. Nesmažíme ho moc dlouho, aby neztvrdlo a nedostalo příliš slanou chuť. Časově stačí tak 1 minuta.

Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji. Do vroucí vody dáme vařit tagliatelle (čerstvé jsou hotové již za 2-3 min). Hotové těstoviny scedíme a smícháme se směsí v pánvi. Ochutíme větším množstvím pepře, přidáme petržel nakrájenou nadrobno a zasypeme sýrem. Všechno promícháme a podáváme posypané sýrem.

čerstvé tagliatelle italské prosciuttotagliatelle s prosciuttem-1 tagliatelle s prosciuttem-2

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Nejnovější recepty Označeno s:
0 comments on “Tagliatelle al prosciutto (čerstvé tagliatelle s prosciuttem)
1 Pings/Trackbacks pro "Tagliatelle al prosciutto (čerstvé tagliatelle s prosciuttem)"
  1. […] je podávat například s boloňským ragú, tagliatelle s prosciuttem, či tagliatelle se smetanou a […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků