Máte doma italský sýr a nevíte co s ním? Jeden ze skvělých italských předkrmů je právě sýr s medem. Existuje řada variant tohoto receptu. Sýry, které se hodí podávat s medem jsou ty tvrdého typu („formaggio stagionato“) neboli ty, které několik měsíců zrají, jako je Gran Padana, Gran Moravia, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano, Pecorino Sardo a jiné. Ale také měkčí sýry jako je třeba Caciotta aj. Místo medu se taky používá marmeláda.
Ingredience:
italský sýr, já použila Gran Moravia (může už být nakrájený na kostky tzv.“cubetti“ a nebo na plátky „scaglie“)
nějaký poctivý dobrý med nebo marmeláda
Postup:
Sýr v celku si nakrájíme na kostky nebo plátky. Potom si vedle na talíř připravíme dózičky s medem a marmeládou, kam budeme sýr namáčet, nebo můžeme nanést med rovnou na sýr a konzumovat ve velkém množství 🙂
2 komentáře