Spaghetti con aglio, olio, peperoncino..


Jednoduchý recept s česnekem, panenským olivovým olejem, chilli a italskýma špagetama. Moji známí si ho natolik oblíbili, že se o něj musím podělit i s vámi! Je to snad nejrychlejší italský recept a přesto jeden z nejlepších. Skládá se prakticky ze čtyř ingrediencí, které určitě každý z vás má doma.

aglio olio peperoncino

Ingredience:

– 4-5 stroužků česneku

– špagety cca 300 g (nenahrazujte spaghetti s bucatini nebo spaghettini) značky Panzani, Barilla, Mamma Lucia, Globus, Alnatura
– panenský olivový olej (cca 8 polévkových lžic), chilli (sušené, či čerstvé)
– parmezán (nebo Gran Moravia – např. Kaufland, Globus, Albert ho mají)

Postup:

  • nechte vařit vodu na těstoviny – vodu osolte
  • mezitím rozmačkejte česnek nebo ho nastrouhejte na malé kousky (dá se nakrájet na jemné plátky)
  • do pánve nasypte česnek, nalijte hodně olivového oleje cca 0,5 cm na dno a nasypte dovnitř dostatečně chilli – podle chuti (doporučuji tak 5 velkých špetek nebo 3-4 ks malých chilli papriček)
  • na velmi mírném ohni všechno osmažte, bude to trvat tak 3 minuty než se vám česnek dozlatova upeče, poté oheň vypněte
  • hotové těstoviny „al dente“ smíchejte v pánvi s ostatními ingrediencemi a nakonec vše posypte mírně parmezánem
  • doporučuji podávat s bílým suchým vínem

TIP: druhá verze receptu – přidejte do hotových těstovin i čerstvou listovou petržel nakrájenou na jemno, krásně provoní těstoviny a dá jim šmrnc 🙂

aglio olio peperoncino

aglio olio peperoncino

 

 

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Nejnovější recepty, Primi (první chody) Označeno s:
One comment on “Spaghetti con aglio, olio, peperoncino..
  1. Jakub napsal:

    TIP č. 2 : na talíř si ještě nastrouhejte luxusní tvrdý sýr na to dejte ty špagety se směsí a na to posypte ještě jednou sýr ( musí být z těch lepších sýrů co se u nás prodáva většinou v obalech v trojuhelnikovem tvaru s takovou tou tvrdou patkou 😀 ) obyčejný tvrdý se na to moc nehodí 🙂

2 Pings/Trackbacks pro "Spaghetti con aglio, olio, peperoncino.."
  1. Těstoviny | napsal:

    […] rajčatovým omáčkám nebo k těm na základě olivového oleje (např. aglio olio peperoncino). Naopak čerstvé těstoviny jako jsou např. ravioli (např. ravioli s máslem a šalvějí), […]

  2. […] těstoviny. Je to taková moje zásada nebo spíš strach. Za prvé, např. těstoviny Aglio Olio Peperoncino si udělám doma lépe a za náklady kolem 30Kč, to platí i pro ostatní, za druhé nemusím mít […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků