Spaghetti con tonno e ceci (špagety s tuňákem a cizrnou)

V přímořském městě Fano mají jednu skvělou restauraci Pesce Azzurro. Není to ani tak restaurace, jako spíš takový bufet. Každý den tam mají nabídku jednoho kompletního menu, za které zaplatíte fixní částku. Je to takové konsorcium rybářů, takže každý den dostanete na talíř čerstvé ryby, které ráno nalovili. No a proč o tom mluvím, tenhle recept jsem si strašně oblíbila právě v téhle restauraci 🙂 Je strašně jednoduchý a neuvěřitelně dobrý! A co víc, člověk si doma může udělat italské těstoviny provoněné mořem a nemusí přitom nikam jezdit 🙂

špagety s tuňákem a cizrnou

Ingredience (pro 2 osoby):

  • kvalitní italské těstoviny 250g (např. Barilla, Panzani, Mamma Lucia, Riscossa aj.)
  • cizrna (postačí ty v plechovce, nálev vylejte) – cca půlka plechovky
  • kvalitní tuňák (buď v olivovém oleji nebo v přírodním nálevu – radši používám ty v přírodním nálevu, aspoň si pak můžu do omáčky přidat svůj olivový olej, který znám)
  • pasírovaná rajčata cca 300 ml („passata di pomodoro“ – např. Ortomio, Valfrutta aj.)
  • extrapanenský olivový olej (nejlépe Monini, Farchioni, dobrý je i Ondoliva)
  • sůl, pepř

Postup:

  • do menšího hrnce nalijte rajčatovou passatu
  • přidejte tuňáka, cizrnu, sůl, pepř a lžíci olivového oleje
  • dejte vařit na mírný oheň, přikryjte pokličkou
  • nechte omáčku bublat tak 40 min
  • potom dejte vařit osolenou vodu na těstoviny
  • až jsou těstoviny hotové „al dente“ tak je zceďte
  • vypněte oheň u omáčky a smíchejte jí s těstovinami
  • podávejte s bílým vínem a na parmezán zapoměňte 🙂 (na ryby se totiž zásadně nepoužívá!)

Ingredience špagety a tuňák tuňák a cizrna omáčka omáčka z tuňáka těstoviny s cizrnou a tuňákem Těstoviny s tuňákem a cizrnou. těstoviny s tuňákem a cizrnou

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Nejnovější recepty, Primi (první chody) Označeno s: ,
0 comments on “Spaghetti con tonno e ceci (špagety s tuňákem a cizrnou)
1 Pings/Trackbacks pro "Spaghetti con tonno e ceci (špagety s tuňákem a cizrnou)"
  1. […] a můžete podávat s těstovinami – např. recept tady […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků