Špagety s pestem ze sušených rajčat a kešu

Už dlouho jsem nepřipravovala žádné pesto. Proto jsem se rozhodla zkusit tentokrát variantu ze sušených rajčat, které se dají perfektně nakombinovat s oříšky kešu. Tento recept můžete podávat i s jiným druhem těstovin než jsou špagety. Určitě by se k tomu krásně hodily třeba krátké těstoviny (např. rigatoni, penne apod.). 

Někteří Italové takovéto pesto připravuje například s mandlemi či piniovými oříšky. Zajímavá varianta je i přidání chilli papričky, slaných kapar, oregana nebo hladkolisté petržele namísto lístků čerstvé bazalky. 

Určitě nutností na přípravu dobrého pesta je kvalitní italský extra-panenský olivový olej, sušená rajčata (buď v oleji a nebo nikoliv) a také by rozhodně neměl chybět nějaký dobrý italský sýr. Ať už parmezán nebo slaný ovčí sýr pecorino.

Takovéhle pesto vám zabere opravdu pár minut a můžete ho kromě těstovin využít třeba jako pomazánku na opečené chleby crostini či bruschetty, kterými určitě uděláte radost jakékoliv návštěvě.

Co se týče množství ingrediencí dost záleží na chuti každého. Takže pesto můžete nakombinovat přesně dle vašich představ!

špagety s pestem ze sušených rajčat

 

Ingredience (pro 4 osoby):

3-4 hrsti sušených rajčat (já zvolila ty sušené z obchůdku Gran Moravia)
několik lžic kvalitního extra-panenského olivového oleje
1/3 stroužku česneku 
hrst nastrouhaného parmezánu
hrst kešu oříšků
sůl a pepř
pár lístků čerstvé bazalky

banner-336x280-a02.jpg

Postup:

Veškeré ingredience rozmixujeme. Upravujeme jejich množství dle chuti. Olivový olej přidáváme postupně. Snažíme se mixovat při nejpomalejší rychlosti, abychom příliš nezahřáli olivový olej a lístky bazalky.

Uvaříme špagety al dente a smícháme s omáčkou. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

ČAS: příprava pesta zabere asi tak 10 minut. Těstoviny kolem 15 minut. Takže do půl hodiny máte oběd hotový.

kešu oříšky

kešu oříšky

pesto ze sušených rajčat

pesto ze sušených rajčat

pesto ze sušených rajčat špagety

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Nejnovější recepty, Omáčky, Primi (první chody) Označeno s: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků