Polpettine di ricotta (ricottové kuličky)

Vynikajícím předkrmem na každou příležitost mohou být i jednoduché kuličky z ricotty. Pokud chcete svůj recept obzvláštnit, můžete kromě klasické ricotty použít variantu z ovčího mléka.

S termínem polpette, jsme se již setkali v receptu Polpette casalinghe. Úplný český překlad mě nenapadá, ale kuličky nebo karbanátky jsou více jak výstižné, protože jde právě o jejich tvar.

Variant je spousta, můžete je připravit například v rajčatové omáčce jako ty již zmiňované masové. Nebo je připravit z tuňáka, přidat cizrnu, brambory nebo jiné ingredience.

 ricottové kuličky

Ingredience (pro 4 osoby):

350g čerstvé ricotty (já sehnala v obchůdku Gran Moravia)
1-2 hrsti černých oliv, nakrájených na kolečka
půl hrsti strouhanky (plus hrst nechte stranou)
půl hrsti nastrouhaného tvrdého sýra (já použila Gran Moravia)
půl hrsti hladkolisté petržele, nakrájené nadrobno
sůl
pepř
olej na smažení (já tentokrá použila olivový olej, ale vystačíte si i arašídovým například)

Posutp:

V míse pořádně smíchejte ricottu, olivy, strouhanku, petržel, sýr, sůl a pepř. Vytvarujte malé kuličky (já měla průměr asi 4 cm). Vyválejte je ve strouhance, kterou jste si nechali bokem. Dejte smažit do rozpáleného oleje.

Hotové kuličky poznáte tak, že jsou na povrchu zezlátlé a nerozpadají se. Dejte je okapat do mísy, ve které máte kuchyňský papír. Ten krásně absorbuje přebytečný olej.

TIP: Kuličky není potřeba házet do friťáku, já je zkoušela osmažit na pár lžicích olivového oleje a povedly se taky 🙂 Jen si vždy ohlídejte, aby vám nejdříve na první straně pořádně zeztlátly, pak je až otočte. Jinak se vám budou rozpadat.

  kuličky z ricotty kuličky z ricotty kuličky z ricotty

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Antipasti (předkrmy), Nejnovější recepty, vegetariánské recepty Označeno s: ,
0 comments on “Polpettine di ricotta (ricottové kuličky)
1 Pings/Trackbacks pro "Polpettine di ricotta (ricottové kuličky)"
  1. […] by mohly nadchnout ricottové „karbanátky“ Polpettine di ricotta (recept zde). Jednoduchý předkrm Involtini di prosciutto e ricotta, který vytvoříte z italského […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků