Penne s mletým masem – „Penne con la carne macinata..“

 

Jedná se o klasickou omáčku s mletým masem a rajčatovým protlakem. Použít se může prakticky jakýkoliv druh těstovin. Nejlépe se k tomu asi hodí penne, spaghetti a tortiglioni nebo rigatoni. Určitě použijte vepřové maso (má silnější chuť). Omáčku je potřeba nechat bublat minimálně 1 hodinu. To proto, že čím déle se vaří, tím více je potom schopná do sebe dostat chuť přidaných ingrediencí.

penne s mletým masem


Ingredience (pro 2 osoby):

– 300 g těstovin Penne (Barilla, Panzani, Alnatura, Globus, Mamma Lucia)
– cca 300 g čerstvého mletého masa podle chuti (doporučuji vepřové maso)
– cca 500 ml italského rajčatového protlaku (např. Valfrutta, Ortomio, Giana a jiné) – dobrý výběr mají např. v Kauflandu, Bille, Albertovi nebo Tescu
– sůl, pepř, chilli papričky, panenksý olivový olej (2,5 pol. lžíce)
– čerstvý nastrouhaný parmezán (v Čechách se dá za rozumnou cenu sehnat sýr parmezánového typu Gran Moravia – je to tvrdý sýr jako parmezán vyroben v Čechách)

Postup:

  • osmažíme mleté maso na olivovém oleji v menším hrnci
  • osolíme, opepříme a posypeme lehce chilli papričkou
  • až je maso hotové, zalijeme ho rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a zavřeme hrnec pokličkou
  • necháme omáčku vařit cca 1 h na mírném ohni, hrnec vždy přikryjte pokličkou ať vám všude ta omáčka neprská
  • dáme vařit vodu na těstoviny a osolíme hrubou mořskou solí (omáčku nechte ještě na mírném ohni vařit během vaší přípravy těstovin)
  • uvaříme těstoviny “al dente” a až jsou hotové tak je smícháme v míse s naší omáčkou
  • podáváme s nastouhaným parmezánem
  • ! pozor ! nenahrazovat parmezán Eidamem a rajčatový protlak kečupem v žádném případě !

 

mleté maso osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem

hotové mleté maso na omáčku

omáčka s mletým masem

penne s mletým masem

 

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Nejnovější recepty, Primi (první chody)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků