Penne s cuketou a pancettou


Mezi jedny z mých nejoblíbenějších receptů patří i tenhle, je plný čerstvé cukety a voňavé pancetty 🙂 Není nijak složitý a je rychlý. Místo pancetty můžete použít i tzv. „guanciale„, jsou to vepřová líčka, která jsou chuťově lepší, ale v ČR zato horší k sehnání (aspoň z mojí zkušenosti). Bohatě si ale vystačíte i s pancettou. Cukety najdete v každém dobrém supermarketu – v Liberci mají např. v Globusu nebo v Kauflandu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredience (pro 2 osoby):

– 3  větší cukety
– 1 balení italské pancetty (nebo cca 200g guanciale)
– 2 – 3 stroužky česneku
– 1 chilli paprička
– 300g těstovin penne (Riscossa, Panzani, Barilla, Mamma Lucia a jiné italské těstoviny)
– panenský olivový olej (nejlépe italský: Cirio, Farchioni, Monini a jiné)
– sůl, pepř
– tvrdý sýr Parmezán nebo Gran Moravia

Příprava:

  • nakrájejte omyté cukety na malé kostky– asi 1cm
  • nalijte do pánve cca 5 polévkových lžic olivového oleje a nasypte do ní nakrájenou cuketu
  • cukety následně osolte, opepřete a vhoďte do nich chilli papričku
  • smažte nejdříve na větším ohni a stále míchejte
  • asi tak po 5 minutách přidejte česnek (česnek oloupejte a rozmáčkněte – dělá se to tak že položíte nůž plochou hranou na česnek a pěstí do plochy nože bouchnete)
  • dál smažte na mírném ohni a přidejte pancettu
  • chvíli to všechno posmažte a pak přikryjte pánev pokličkou a nechte na velmi mírném ohni dusit
  • mezitím si osolte vodu na těstoviny a nechte ji vařit
  • do vroucí vody potom vložte těstoviny
  • hotové těstoviny (al dente – ani měkké ani tvrdé – těstoviny neprolévejte studenou vodou) nakonec smíchejte s vaší směsí v pánvi : cuketa je hotová až úplně změkne – skoro zkašovití
  • do směsi nasypte trochu parmezánu a vše pořádně promíchejte
  • podávejte posypané parmezánem

základní ingredience nesmí chybět ani sýr Gran Moravia
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Nejnovější recepty, Primi (první chody)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků