O mně

Jsem holka původem ze severních Čech, co se v 19 odstěhovala z lásky do Itálie a už tam zůstala 🙂 Měla jsem to štěstí, že jsem se dostala zrovna do středo-italské Umbrie, kde je moc krásně a region se právem přezdívá zelené srdce Itálie.

Nikdy předtím jsem nevařila (kromě míchaných vajíček a funkce pomocníka v kuchyni mamce), ale v Itálii jsem vášeň pro vaření objevila. Vždycky jsem byla velký labužník, ale až Itálie mi dokázala, co všechno se dá s jídlem dělat, co je kultura stolování a objevila jsem tajemství mořských plodů 🙂

Doufám, že moje stránky potěší všechny labužnická bříška, najdete tu domácí italskou kuchyni, kterou jsem se naučila od babičky, mamky, taťky (kteří se kromě domácího vaření přes 20 let pracovali v sektoru pohostinství) mého přítele i kamarádů z jiných regionů. Recepty se v každém regionu i italské domácnosti liší, takže určitě při brouzdání na internetu narazíte i na jiné verze. Všechny jsou ale správné 🙂

Budu se těšit na jakékoliv komentáře a připomínky!

Perugia

7 comments on “O mně
  1. Ondřej Duka napsal:

    Dobrý den,

    pracuji externě pro restauraci pasta krusta a bude nám ctí, pokud naši restauraci na váš web zařadíte.

    Přeji krásný den,
    Ondrej

  2. Aleš napsal:

    Dobrý den,
    předem se musím přiznat že jsem na Vaši stránku klikl omylem,ovšem o to je větší nadšení z toho co jsem objevil.Nejsem žádný velký kuchař hlaně co se týče české kuchyně,za to italské jsem naprosto podlehl,proto jsem naprosto „urvaný“ z toho co jsem našel.V dnešní době kdy už neni opravdu nouze o obchody s Italskym zbožím (jsem z Brna) ale stale je nouze o opravdu italske recepty (samozřejmě je plno receptu na netu + postupu na Youtube) ale ne tak jako na Vaší strance,vše jesně a stručně vysvětleno a z dokumentováno + HLAVNĚ ČESKY!!!! Co se tyče restaurací tak u nas jsou max. 3 kteým opravdu věřím jejich italske pokrmy ale neni nad to si udělat „italii :-D“ doma.
    Velké diky za Váš čas při psani receptu
    S pozdravem
    Aleš

    • Angelis napsal:

      Dobrý den, tak pěkný komentář vždycky potěší 🙂 Italské kuchyni snad ani nelze nepodlehnout a tak jsem moc ráda, že dělá radost i ostatním mít tu možnost naučit se tu pravou „Itálii“ uvařit si i doma a nečekat na dovolenou 😀

  3. Tomáš napsal:

    Náhodou jsem před týdnem padl na Vaše stránky a nevěřícně zírám:

    V době exhibujících hospodských kuchařů, kteří zjistili, že jednodušší je dělat televizního šaška než stát u rozpálených hrnců v hospodě Vy naopak prezentujete jasně, stručně, srozumitelně, bez komedií, hysterie a sprostých slov recepty, podle kterých jsem dokázal uvařit melanzane skoro tak, jak jsem ho jedl při návštěvě v italské domácnosti

    Moc se přimlouvám, abyste uveřejnila další recepty a postupy zejména ty , které charakterizují recepty cucina povera.
    Prosím seznamte nás s tím, jak by šikovná Italka nebo Ital s běžným příjmem obyčejných (=chudých) lidí, každodenními existenčními starostmi, ale s živou a autentickou znalostí tradice italské kuchyně, dokázali vytvořit dobroty z levných druhů masa dostupných v Česku, vnitřností , tvarohu.

    Držím palce a přeji vše dobré

    Při Vaší zmínce o polentě na dřevěné desce a jedné jediné klobásce uprostřed jsem si vzpomněl na Lorenovou s Mastroianim ve filmu Manželství po italsku

    S pozdravem a díky
    Tomáš

    rosím vysvětlete jaký je rozdíl v použití mezi latte cagliato a fiocchi di latte

    Držím palce a přeji vše dobré
    Při Vaší zmínce o polentě na dřevěné desce a jedné jediné klobásce uprostřed jsem si vzpomněl na Lorenovou s Mastroianim ve filmu Manželství po italsku

    • Angelis napsal:

      Dobrý den, strašně mě potěšil Váš komentář. Myslím si, že právě domácí kuchyně je ta nejlepší, která kdy existovala, na nic si nehraje a není potřeba ji přezdobovat jako to dělají v „luxusních restauracích“, kde se člověk ani pořádně nenají. Jsem strašně ráda, že moje snaha podat informace tak, aby nebylo těžké si recepty připravit doma i ze surovin, které najdeme u nás v ČR, se vyplatila. Chtěla jsem lidem nabídnout možnost nahlédnout do té pravé italské domácnosti, kde se vaří z jednoduchých surovin a recepty pochází opravdu pouze od Italů a nejsou nijak modifikované. Vím, že ne vždy je v Čechách snadné najít potřebné suroviny (mě samotné jich ještě pár na seznamu chybí), ale chci lidem ukázat, že to není nemožné a není vůbec potřeba italské suroviny nějak zaměňovat.

      Snažím se přidávat, co nejvíce receptů z „cucina povera“, i proto, že jejich příprava není tolik cenově náročná 🙂 Přeci jenom dobré suroviny taky něco stojí..Budu se tedy snažit stále přidávat nové recepty, abych potěšila všechny, co milují tu pravou italskou kuchyni 🙂

      Přeji hezký den a hodně vaření

  4. Iveta napsal:

    Dobrý den,
    můžu poprosit o recept na boloňské špagety? Mám je hrozně ráda, ale zajímalo by mě, jak se dělají „pravé“ italské 🙂 Děkuji předem. Iveta

    • Angelis napsal:

      Dobrý den,

      díky za komentář 🙂 Tenhle týden mám trochu frmol, ale pokusím se to pro vás urychlit a snad
      během příštího týdne bych tam ten recept mohla dát 🙂 Už dlouho je doma děláme, ale ještě
      sem to nenafotila 🙂 jinak se dělají tradičně s těstovinami tagliatelle..

      Přeji hezký den!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků