Gnocchi con pancetta e basilico (gnocchi s bazalkou a pancettou)


Tak sem se rozhodla přidat už konečně nový recept, i když od Vánoc trávím čas zatím tím, že vše co si s přítelem uvaříme, znovu nafotím s mým novým Olympusem od Ježíška 🙂 Ale, protože nejíme každý den to samé, tak jsem k obědu tentokrát udělala naše milované gnocchi. Musim se přiznat, že nebyly domácí..kdo by taky měl čas se s nima přes svátky piplat, ale byly rozhodně výborné i ty naše kupované. Gnocchi jsou mým oblíbeným recept, zvlášť když se spojí chuť italské pancetty a čerstvých lístků bazalky.

gnocchi s bazalkou

 

Ingredience (pro 3 osoby):

  • 500g domácích nebo kupovaných gnocchů (recept na domácí zde)
  • 250g italské pancetty
  • sůl, pepř, olivový olej extra panenský
  • pár lístků čerstvé bazalky (pokud nemáte tak sušenou, ale ta čerstvá je stokrát lepší)
  • 1 menší cibule
  • 1/2 řapíkatého celeru
  • cca 500 ml pasírovaných rajčat (dobrá je např. Ortomio, Valfrutta) nebo loupaných
  • strouhaný parmezán nebo gran moravia

Postup:

  • osmahněte na pánvi na olivovém oleji (cca 2 lžíce) cibulku a celer nakrájené nadrobno
  • potom přidejte pancettu a osmažte vše dozlatova
  • následně přidejte rajčata a bazalku
  • nechte omáčku na malém ohni bublat cca 45min, v průběhu jí míchejte a dochuťte solí a pepřem
  • potom dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (omáčku nechte pořád bublat, dokud nebudou hotové gnocchi)
  • do vroucí vody vložte gnocchi – až vyplavou, tak jsou hotové (trvá to asi 1 minutu, tak si nikam na dlouho neodbíhejte), vždycky je samozřejmě dobrý je ochutnat 🙂
  • hotové gnocchi zceďte a smíchejte s vaší omáčkou
  • a je hotovo..navrch už jen nasypte strouhaný parmezán dle libosti a zapijte to třeba sklenkou dobrého bílého vína

TIP: místo rajčatového protlaku můžete použít i rajčatovou omáčku s kousky rajčat (sugo a pezzettoni)

osmahlá cibule italská pancetta rajčatová omčáka s bazalkou italské gnocchi s rajčaty gnocchi gnocchi s bazalkou

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Nejnovější recepty, Primi (první chody) Označeno s: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků