Tak a čím zapíjet celou romantickou valentýnskou večeři? No „opilými“ jahodami 🙂 Můžete si je dát jako aperitiv, popíjet je v průběhu jídla a nebo si je dát samotné po dezertu na dobré trávení. Jahody se naloží do vína přes noc a buďto si je potom ze sklenice vyndáte stranou a víno pijete zvlášť nebo si je jednoduše necháte ve sklence a průběžně je ujídáte a upíjíte 🙂 No, podle mě neexistuje lepší kombinace než jahody a červené víno. Někdo je dělá i s bílým, ale mě přijde lepší tato varianta.
Ingredience (pro jednu osobu):
- sklenice červeného vína (já měla italské Nero d´Avola)
- 3-4 lžíce cukru
- spousta jahod 🙂
- pár lístků máty
Postup:
- nalijte do sklenice víno (cca 2 deci)
- přidejte cukr a pořádně promíchejte
- přidejte jahody nakrájené na malé kousky a lístky máty
- nechte přes noc naložené, ale výborné jsou i k okamžité konzumaci 😉
1 vložit komentář