Fazolky se dají udělat na několik způsobů, jeden z nich je například tenhle s česnekem a chilli papričkou. V Itálii se podávají jako příloha např. k masu. Tyhle fazolky jsou opravdu skvělé, v Itálii jsme je jedli snad každý týden k večeři!
Ingredience (pro 2 osoby):
500 g čerstvých (nebo mražených) fazolek
2 malé chilli papričky
extra-panenský olivový olej
1-2 stroužky česneku, nakrájený na kolečka
sůl a pepř
Postup:
Fazolky omyjeme a na každé z nich odkrojíme oba konce. Připravíme si hrnec s vodou, tu osolíme. Ve vroucí vodě necháme vařit fazolky asi 5-10 minut. Mezitím si na pánvi osmahneme česnek společně s chilli. Fazolky scedíme a přidáme k česneku. Ochutíme solí a pepřem, promícháme.
1 vložit komentář