Crostini con crema di olive (opečené chleby s olivovým krémem)

Poslední dobou jsem si hrozně oblíbila rychlá jídla a jelikož na olivy nedám dopustit, mám tu pro vás dneska bruschetty (někdo tomu říká v Itálii i crostini) s olivovým krémem. Já je strašně ráda připravuji jako předkrm na různé akce pro známé nebo kamarády. A oni se na ně většinou doslova těší! 🙂

Můžete je podávat jak na teplých opečených plátcích chleba, tak i s vaší oblíbenou bagetkou. Je to čistě na vás, jestli si ji opečete nebo ne 🙂 V Itálii se s olivovým krémem připravují i tramezzini. Je to pečivo typu pancarre (u nás známé jako toustový chléb, bez opečeného okraje), nakrájené na trojhránky, pomazané různými krémy či podávané s dalšími ingrediencemi.

Množství ingrediencí na přípravu našeho olivového krému je dle individuální potřeby. Někdo má rád krém slanější, tak může přidat více ančoviček nebo česneku a naopak. Já z uvedeného množství připravila krém asi tak pro 2-3 osoby.

Ingredience (množství dle potřeby): 

italský chléb
100 g černých oliv v plechovce (můžou být i naložené, ale počítejte, že mohou ovlivnit chuť omáčky)
1,5 filetu ančovičky
1/3 česneku, oloupaný 
1/2 kávové lžíce kapary
kvalitní extra-panenský olivový olej

Postup:

Všechny ingredience vložíme do mísy. Připravíme si nejlépe tyčový mixér. Zvolna mixujeme, dokud nám nevznikne pěkný krém. Olivový olej přidáváme postupně, dokud nezískáme hustotu podle našich představ. Můžeme dochutit trochou pepře nebo soli a eventuálně přidat ještě trochu ingrediencí. 

Dáme vyhřát troubu na 150°C, chléb nakrájíme na asi 1 cm plátky a dáme péct na 5-10 minut maximálně. Chléb musí být křupavý, takže je potřeba ho v troubě hlídat, aby nám neztvrdnul.  

krém z černých oliv
italský krém z černých oliv
olivový krém z černých oliv itálie

Váš průvodce okouzlující Itálií!

Označeno v Antipasti (předkrmy) Označeno s: ,
0 comments on “Crostini con crema di olive (opečené chleby s olivovým krémem)
1 Pings/Trackbacks pro "Crostini con crema di olive (opečené chleby s olivovým krémem)"
  1. […] Bruschetty jsou vynikající jídlo, které můžeme servírovat jako předkrm. Jsou ideální na jakoukoliv příležitost. V minulosti jsme si ukázali například bruschetty s rajčaty (článek zde), bruschetty s opečenou pancettou (článek zde) a s olivovým krémem (článek zde). […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Kdo jsem

Pojďte se podívat na to, kdo jsem a proč vlastně vznikl tento blog o krásné Itálii.

Kontakt

Pokud máte zájem mi cokoliv napsat, můžete mne kontaktovat na tento email: ilove.italy@volny.cz

Připoj se na Facebooku

Italština online

Na mém blogu najdete i mini lekce italštiny online...Tak hurá na dovolenou!

Podělte se o zážitky z Itálie

Máte tipy na dovolenou v Itálii, fotky, rady, zážitky s Italy a italskou kuchyní? Podělte se s ostatními čtenáři blogu!

Kam po Itálii

Pojďte se mnou procestovat Itálii skrz na skrz. Stačí kliknout na mapku.

Italské restaurace v ČR

Jste si jistí, že chodíte do pravé restaurace "made in italy"? Pojďte to se mnou zjistit!

Vegetariánská jídla

Jelikož italská kuchyně je plná výborných receptů ze zeleniny a hlavně bez masa, vytvořila jsem pro vás ještě speciální sekci pro vegetariány.

Omáčky

V Itálii existuje spousta výborných omáček, tady postupně najdete všechny, které znám.

Zajímavosti z Itálie

V této rubrice najdete řadu zajímavostí týkajících se všeho kolem Itálie. Nechybí zde ani italské aktuality či různé akce.

Moje spolupráce

Koho sleduji

Krásné šperky z minerálů vlastní výroby, nejen s logem I Love Italy.

Kde mě najdete

Top kulinářské blogy I Love Italy

Archiv článků